В предстоящата кампания за европейските избори най-тежката задача пред ГЕРБ ще бъде да намерим противодействие на фалшивите новини. Ежедневното им лансиране и непрекъснатото им повтаряне създава усещане сред хората, че те всъщност са истина.

Това заяви в Разград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на партията.

Според Цветанов БСП не могат да предложат алтернатива и нямат нещо, с което да се похвалят. По дмите му там се интересуват единствено от това как да дискредитират управлението.

"Там има много сериозна вътрешна битка за това кой да води листата за европейските избори. Това е битка на различни лобита", обясни той. Цветанов изтъкна още, че в ГЕРБ нещата не стоят по този начин, като партията има стабилно ръководство и структури в цялата страна, които действат в пълен синхрон. По думите му един от начините да се противодейства на фалшивите новини е да се правят непрекъснати срещи с хората и те да бъдат информирани за свършената работа.

"БСП може и да твърдят, че са алтернатива, но след края на управлението им през 2014 г. имаше огромен дефицит и безработица от 11,5%. Днес обаче събираемостта в приходните агенции е с 50% по-висока, а безработицата е 5%, като прогнозите са тя да пада. Вдигнахме доходите с 10%, като благодарение на икономическото развитие, добрата събираемост и приходите от борбата с контрабандата догодина се очаква с още 10% да се увеличат доходите. Надявам се това да мотивира българите зад граница да се върнат у нас", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов поясни, че в повечето общини проблемите са свързани със състоянието на пътната инфраструктура. "Държавата обаче е стабилна, за миналата година имахме излишък и това ни позволи да отделим допълнителни целеви средства за българските общини и за подобряването на инфраструктурата там", информира той.

Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че България продължава да се възползва максимално от европейската солидарност, като изтъкна факта, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства – нещо, което не може да се каже за други управления.

Снимка: flickr