Фалшивата новина от Корнелия Нинова, че плашим кметове да не се срещат с нея, само ще отблъсне членовете и симпатизантите на БСП. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание.

"Кметовете на общини са кметове на всички граждани и живеещи във всяка една община и всяко едно населено място. Недейте по този начин, омразата и противопоставянето да ви дават някакви шансове да получавате някаква обществена подкрепа. Това е пореден опит, в който вие ежедневно искате да тиражирате или лъжи, или фалшиви новини, с които смятате, че ще си повишите политическия рейтинг или този на вашата партия", обясни той.

"По начина, по който го правите, може само да отблъсне вашите симпатизанти и членове, защото и те самите не искат да живеят в тази конфронтационна среда", допълни още Цветанов.

Според него всеки един иска в диалог и с политическия опонент да бъдат чути и различните мнения.

По думите му, при системния подход на фалшиви новини от БСП, членовете им ще осъзнаят, че имат лидер, който ги води към пропастта и който не може да даде алтернатива.

Нинова се жали от Facebook: ГЕРБ плашат кметове да не се срещат с мен!Заплашени са, че ако го направят ще носят тежки последици

"Моля ви, когато говорите подобни неща, все пак имайте предвид, че народните представители от БСП са участвали активно в законодателната дейност и приемането на всеки един закон до вчера. От вчера действително БСП не участват в законодателната дейност, те предпочитат да си правят своите екскурзии или партийни срещи в работното време", каза още Цветанов.