Аз нося отговорност за всяко едно решение на парламентарната група, няма никаква договорка с ДПС. Никога не съм се крил, нито пък ще се крия заради колективната отговорност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Той обясни, че в петък началото на парламентарния ден е било отложено, защото при първата регистрация не е събран кворум.

"Имахме 15 минутна почивка, след което отидох първо при Обединени патриоти и дискутирахме по четирите предложения, които ДПС са направили", обясни той и уточни, че от ВМРО са били против предложенията за преференциите. "Това, което коментирахме с остналите колеги – бяха да приемем това предложение, за да може да имаме регистрирането в парламентарния ден", заяви Цветанов и добави, че след това е отишъл на консултация с ДПС.

"Тогава стигнахме до това решение, влязохме в зала, направихме съответното регистриране. След това имах възможността да разговарям с премиера, за да му кажа какви действия сме предприели, защото ситуацията беше много напрегната и не можахме да започнем парламентарния си ден. Той ми каза така: "Решаваш на момента и в конкретната ситуация". Аз съм поел отговорността, запознал съм и съм информирал парламентарната група, защото когато се взима едно решение, винаги трябва да бъде сведено и до ПГ", каза още Цветанов.

Той отбеляза, че в случая се е съобразил с това да има политическа култура и да бъдат чути различните мнения.

По думите му няма никаква договорка с ДПС. "Ако имахме план за действие, нямаше да изпаднем в тази ситуация в парламентарния ден, когато нямахме кворум", каза още той.

Снимка: flickr