Корнелия Нинова обърна специално внимание на Пловдив, като това се случи след изключването на Георги Гергов от партията. Тя връчи електронни карти на нови членове, като каза, че стартира национална кампания за прием на социалисти. Любопитното е, че бившият областен управител и кмет на Пловдив Тодор Петков е подновил членството си в партията.

„Много се радвам, че има толкова нови желаещи, които да се присъединят към общите ни усилия за промяна на порочния модел на управление в България.“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.  Те посочи, че започва днес от Пловдив с приемането не само на нови членове, но и на такива, които възстановяват своето членство.

Сред станалите членове на партията са Кирил Кирилов, студент по дентална медицина и дългогодишен председател на Международен младежки воден парламент и носител на златен медал на Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, актрисата Светлана Шекерова, хирургът д-р Росен Цолов, имунологът проф. Кръстена Николова, педагогът Екатерина Делинова - бивш директор на училище, Илия Вълчанов –  военен и настоящ собственик на охранителна фирма, Тодор Петков -  областен управител на Пловдив - 2005-2009 г., Милена Колева - собственик и треньор на йога студио, както и нейната майка, двама младежи, завършили в чужбина и развиващи бизнес в България.

Гергов окончателно изключен от БСП, два са вариантите за избор на нов председател в ПловдивПартията ще се поеме временно от член на ИБ към Градския съвет, конференция избира новия лидер