Двама от общинските съветници, избрани от ВМРО/НФСБ – Слави Георгиев и Костадин Гаров, ще бъдат независими в новия местен парламент.  Георгиев, който бе едно от остриетата на „патриотите” написа във Фейсбук своето решение:

„Днес взех решението, да бъда независим общински съветник и да не членувам в политически представени групи в общински съвет-Пловдив. Считам, че свободата да взимам сам решенията си, независим от групови решения, ще е с по-голяма тежест за интересите на Пловдив и пловдивчани. Пожелавам успех на всички колеги. Нека всички сме подвластни на принципите си, свободата и закона” написа Георгиев в профила си.

Потърсен за коментар, той заяви, че мотивите му не са политически, а чисто принципни. Той не пожела да коментира дали ще напусне и НФСБ, където членува, като заяви, че партийната принадлежност няма общо.  

TrafficNews научи, че същото решение е взел и Костадин Гаров, който бе избран за общински съветник от същата листа. Самият Гаров е председател на местната структура на НФСБ.

Това означава, че местната коалиция, издигнала Славчо Атанасов, няма да бъде представена с група в местния парламент. Другите трима съветници от „патриотите” – Стефан Послийски, Димчо Петров  и Иван Црънчев са членове на ВМРО. По правилник за група са необходими четирима съветници.

Не е невъзможно ВМРО да сформират група с друга представена партия в местния парламент.