Ще стане ли Иван Тотев областен управител? Този въпрос бе зададен към действащия градоначалник, който ще управлява Пловдив още една седмица, преди да даде ключовете на Здравко Димитров.

„Това са неща, които са извън компетенцията на всички хора, които сме на масата”, заяви Иван Тотев. От близо месец под тепетата се говори, че на областния координатор на ГЕРБ е предложен постът на губернатор, при хипотеза, че Здравко Димитров стане кмет.  Все пак Тотев отговори по-скоро скептично към едно по-подобно назначение, макар и не категорично.

„Сега отиваме да пием кафе със Здравко Димитров”, отговори Тотев на въпроса какво следва оттук нататък за него.

До края на мандата си Тотев ще освободи всичките си заместник-кметове, за да може Здравко Димитров да влезе с екипа си.

„Това е нормално, когато Иван Тотев освободи поста на областен управител, също взе екипа си. Няма никаква драма”, каза Здравко Димитров. Той допълни, че ще представи екипа си на 11 ноември, когато официално ще встъпи в длъжност на първата тържествена сесия на Общинския съвет. Тогава ще бъде избран и председател на Общинския съвет.

Какво казаха още Здравко Димитров и Иван Тотев, вижте в линка:

Първите 3 задачи на Здравко Димитров - нов екип, среща с администрацията и задръстваниятаНе участвам в уговорени мачове, предупреди новият кмет