"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните". Ако тази мисъл е вярна, то сърцето на пловдивчанката Дияна Плачкова е огромно! 25-годишното момиче не просто обича животните, а е посветило живота си в това да помага да болни и отхвърлени кучета и котки.

Още откакто е на 19 години, Дияна се свързва с различни организации и фондации, които помагат на животните, и приема това за лична кауза. Събират средства за протези, колички, рехабилитация и лечение на  домашни любимци, които са пострадали по различен начин.

„Много се радвам, че все повече хора в последно време обръщат внимание на уличните кучета. Хората си мислят, че ние искаме да ги развъждаме, а това не е така. Ние също искаме да намалим популацията, но когато видим болно куче на улицата, не можем да го подминем! Всяко животно заслужава да получи малко обич и дом”, коментира Дияна пред TrafficNews.bg.

Един от последните случаи, с който Дияна се е сблъскала, е куче порода Джак Ръсел, което са намерили в индустриалната зона на Тракия с разкъсана лапа. Десетки хора се включват в кампанията и не след дълго животното се е сдобило с протеза.

„Много хора помогнаха! Кучето бързо свикна с протезата и вече ходи нормално”, споделя Дияна.

Тежка е съдбата и на Бела, която е била намерена пребита, най-вероятно с метален прът. Животното е имало прекъснат гръбнак и много от хората загубили надежда, че ще оцелее. Не и жената, която го е приютила - Цветелина Вранчева! Сега кучето има количка, с която се придвижва, и е обгрижвано с много любов.

 

Малкото куче Боби е било простреляно в гръбнака. След общи усилия вече е осиновено в Германия

Случаите са много и всички те са доказателство колко жестоки могат да бъдат хората към животните. Дияна обаче доказва,  че няма непоправимо зло и всяко животно заслужава дом!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg