Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил сигнал срещу главния прокурор до директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Това съобщи той след церемония по награждаването на директори на областни дирекции за добро изпълнение на служебните им задължения.

"Изпратих част от материалите, които министър Стоилов внесе във ВСС и беше отказано да бъде разгледан по същество. Отделих част от него за публикуване на материали придобити със СРС. Според мен има основание с този въпрос да се занимание следствената служба", заяви Рашков, цитиран от БНТ.

"Изпратих този материал на зам. главния прокурор и директор на НСлС Сарафов. Надявам се там да се проведе разследване и да се отговори на въпроса дали става въпрос за извършено престъпление от главния прокурор или не. Ако се даде отрицателен отговор какви ще са мотивите. По два закона е забранено изнасянето на данни от СРС. Виждам, че има опоненти включително и членове на ВСС, които гледат на този въпрос под ъгъла на защита на Иван Гешев. Прокурори се изправиха след основния щит. ВСС на второ място в защита на Иван Гешев. Имаме практика във Варненския апелативен съд решение, с което лице е признато за виновно точно за това престъпление разгласяване на данни от СРС", посочи още вътрешният министър.

Бойко Рашков награди служителите за добро изпълнение на служебните им задължения и постигнати високи резултати.

"Виждаме нашите усилия за честни и прозрачни избори и да намалим до минимум криминалния вот, който очевидно помагаше на някои политици в миналото. Имаме своя принос в това да намалим този вот и в най-голяма степен българските избиратели да дадат своя глас за партиите и коалициите, които смятат, че ще решат техните проблеми", заяви в началото на церемонията Бойко Рашков.