Жалба до специализираната прокуратура и ЦИК ще бъде изпратен от Георги Колев и ЗС „Ал. Стамболийски” заради манипулацията от екзит половете в изборния ден. Адвокатът каза, че в момента жалбата се подготвя и скоро ще бъде внесена.

„Пловдивчани бяха брутално измамени в изборния ден. Бе извършен организиран политически терористичен атентат с фалшификация на екзит половете. Тази машинация доведе до спад и на без това ниската избирателна активност в Пловдив. Въпреки интересната кампания, сблъсъка на идеи и програми, в изборите се роди този парадокс от група хора, които манипулираха екзит половете.

Това е гротески политически модел, с който отново Пловдив влиза учебниците по политическа социология

Искаме от прокуратурата и ЦИК да разберат – кой, кога и с каква цел е направил тази машинация, кой го е направил и защо  Тези 20 хиляди души, които са застанали зад нас искат тези отговори и ще ги търсим до последно”,каза Георги Колев. Той допълни, че пловдивчани не заслужават да участват в Алеко-Константиновите фейлетони и, че с този акт ни върнаха в изборите в Свищов.

„Няма как в 21 век да се чувстваме политически измамени, а  политическият нихилизъм само да бъде затвърден. Трябва да знаем всички ние, кой направи тази машинация. На мен ми е важно да разбера, предполагам и на всички вас.На мен ми е важно тези, които стоят зад това, да бъдат наказани. Има ЦИК, има прокуратура – нека видим какво ще кажат те. Тази манипулация трябва да бъде спряна, защото ще започне да се повтаря. Видяхте какво се случи в Плевен, тя вече се повтаря. Това девалвира политическата система. Отсега нататък или екзит половете трябва да бъдат забранени или трябва да стане ясно, че ако някой прави подобно нещо, той ще бъде наказан  ”, каза още кандидатът за кмет. Той даде пример, че редица пловдивчани не са отишли до урните, защото от сутринта до вечерта са се повтаряли манипулираните резултати, което е отблъснало хората.

Очаквайте – коментара на Георги Колев за изборните резултати, кого ще подкрепи на балотажа и какво следва за него и ЗС „Ал. Стамболийски” оттук нататък”!