Премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в Раковски. Заедно с него на инспекция ден преди посещението на папа Франциск е и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Премиерът бе разведен из града от кмета Павел Гуджеров, като Борисов похвали свършената работа в подготовката за посещението на папата.

Борисов не пропусна и да се пошегува, след като видя „незапълнена фуга“ и заяви, че трябва да се оправи, а след това добави, че е необходимо да ходи с мистрия в джоба, за да довършва ремонти.

„Безспорно това е много важно посещение, цял свят ще го следи. 780 камери ще снимат месата, на които ще бъде папата и ще се предава по цял свят. Вие помните новите църкви, които построихме. Неслучайно папа за втори път идва в Раковски, може да сравните какво е било преди и какво е сега“, заяви Борисов.

"Папата има покани в стотици държави, това е много тежка организация. Дай Боже, всичко да мине добре. 2 месеца стотици хора изпипват детайли. В света няма да има вестник, който да не пише за папата утре. Това е много добра реклама за България", добави премиерът. 

В Раковски е и областният управител Здравко Димитров, както и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Борисов проверява ремонтите по АМ "Тракия"До първи 1 юни ще е готово, нали, попита премиерът