Нападнаха колата на Хуан Гуайдо във Венецуела. Неизвестни извършители започнали да хвърлят предмети по превозното средство, с което се движил лидерът на опозицията в страната.

Телевизионният канал VPI TV публикува видеозапис, на който се вижда как колата на Гуайдо минава по улиците. На един светофар към нея се хвърля човек, който се опитва да отвори вратата и я рита с крак, съобщават от агенция "Фокус".

Хулиганската проява е станала малко след като Гуайдо е напуснал народното събрание. Според информация на венецуелската медия нападателите са били въоръжени.

Държавният секретар на САЩ изрази недоволството си от инцидента.

"Тези действия за сплашване не могат да отложат неизбежното – мирното възстановяване на демокрацията, стабилността и просперитета на народа на Венецуела", заяви Майк Помпео.

Припомняме, че напрежението във Венецуела е високо от месеци, след страната е в разгар на политическа криза. Конфликтът е между Николас Мадуро и самообявилият се за президент Хуан Гуайдо, признат и от Запада. Действащият обаче държавен глава Мадуро отказа да слезе от власт, а освен това контролира и армията.

Това доведе до хуманитарна криза в страната, тъй като границите бяха блокирани и до гражданите не достигаше никаква помощ от съседните държави.