Пловдив днес не избра кмет и отива на балотаж. Това е първият категоричен извод от днешния изборен ден. Според екзитполовете на ТРЕНД кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров води с 34,8 %. Срещу него на балотажа ще се изправи Дани Каназирева от Съюз за Пловдив. Там резултатите варират от с близо 10%, като според ТРЕНД тя събира 17%.  Въпреки, че социолозите предвиждаха сигурно второ място за Славчо Атанасов, днешния вот поднесе друга  изненада. Според Първан Симеонов от ГАЛЪП обаче все още е рано за прогнозни резултати и не е ясно кой отива на балотаж.

Трети според ТРЕНД остава Славчо Атанасов, който според паралелното преброяване е събрал 14 %. Той бе подкрепен от НФСБ и ВМРО. Четвърти е Николай Радев от БСП  с 7,4%. След него с около 6 % е Георги Колев от ЗС"Александър Стамболийски". "Алфа Рисърч" дава съответно 10% и 7% на последните двама. 

Тъй като днес имаше многобройни сигнали за манипулация на екзитполовете, първите реални резултати ще дойдат след като започне преброяването на протоколите от секционните избирателни комисии. 

Агенция ТРЕНД дава 30,7% на ГЕРБ за Общински съвет. 15,6 % събира Съюз за Пловдив, 9,6 ка хпозетнгиге та хагпиогиге, 7,8 %за Кауза Пловдив и същия процент за БСП.