Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев продължава да отрича, че той е в основата за неразбирателството между ПП-ДБ и ГЕРБ за състав на следващо правителство, а спортният министър в оставка Димитър Илиев каза, че би останал в евентуален следващ кабинет на Мария Габриел, ако се постигне политическа договорка. Какво коментираха министрите след днешното заседание на правителството.

След правителственото заседание, министърът в оставка Тодор Тагарев коментира:

"Академик Денков каза много ясно вчера. Въобще името ми не е дискутирано в процеса на преговорите. Повече не мога да ви кажа. Аз не съм част от преговорите".

Тагарев гледа нормално на номинация на Габриел за Христо Хаджев като негов наследник предвид факта, че оглавява Комисията по отбрана в парламента. 

Изненадан е бил Димитър Илиев като е видял името си в проектокабинета "Габриел": 

"Много бях изненадан вчера, когато си чух името. Очаквах съвсем друго развитие на нещатга и това, което видях, ме изненада".

Въпреки че е подал декларация, че не желае да е в нейния кабинет, той заяви: 

"Ако се постигне споразумение на политическо ниво между двете коалиции, разбира се, с удоволствие бих работил за българския спорт и за младежките дейности".

А Кръстю Кръстев - министърът на културата в оставка, не е подавал декларация за отказ и би останал в следващо правителство с мотива, че винаги има какво още да се свърши за културата: 

"Ще видим какво ще стане. Декларация не съм подавал и бих останал в правителство на Мария Габриел".

Министрите на транспорта, на икономиката, както и на туризма, запазиха мълчание. Това направи и правосъдният Атанас Славов, а този на здравеопазването - Христо Хинков, коментира: 

"Нищо не мога да ви кажа за кандидатурата на Катя Панева. Нямам никаква информация. Толкова е объркано всичко. За мен е ясно, че няма да остана".

В коментар на политическата ситуация, от паламентарната опозиция отново настояха за предсрочни избори.