Николай Марков като лидер на "Величие" няма да участва в разговорите за кабинет с преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС.

Като лидер на партия „Величие“ няма да говоря с преговорния екип, коментира пред БТА Николай Марков, лидер на "Величие". Помолен за коментар дали "Величие" като парламентарно представена партия, би подкрепила правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, Марков каза, че все още не са ясни намеренията на това правителство, какво ще прави, каква програма ще изпълнява.

По-рано днес Борисов даде заявка за съставяне на правителство с първия мандат и излъчи преговорен екип, който да започне разговорите в понеделник. В него участват Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

Как бих подкрепил правителство, за което нищо не знам, попита политикът. Той подчерта, че за да вземе информирано решение, трябва да знае какво намерение има това правителство, каква програма ще изпълнява. С "контактьорки" няма да говорим, каза Марков по повод изразеното намерение от Борисов от понеделник да започнат преговорите за подкрепа на кабинет с първия мандат. При цялото ми уважение към тази група има си конституционен ред, който господин Борисов, като опитен политик, добре знае, заяви още Николай Марков.

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБГЕРБ излъчва преговорен екип, започват разговори с останалите партии

Кирил Петков: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция