„Не съм идвала от три години в Пловдив ли? Не ми изглеждаше толкова много…“,изненадано каза Корнелия Нинова на въпрос  защо не е идвала под тепетата от толкова дълго време. Тя дойде под тепетата на дискусия, организирана от клуб „Георги Кирков“, на която ще се обсъдят актуални политически въпроси. 

Всъщност последното посещение на лидера на БСП в Пловдив бе през февруари 2018 година, когато особено актуален бе въпросът с Истанбулската конвенция.

Днешната дискусия и идването на Корнелия Нинова не бе обявена официално от пресцентъра на БСП, а за организатор се сочи бившият общински съветник и лицето на вътрешнопартийната опозиция в Пловдив Иван Петков – Бебето. Попитана защо тази конференция става без участието на ръководството на пловдивската организация и без разгласяването й по каналния ред, Нинова отговори:

„Огласяването на дискусията и нейната организация е отговорност на другарите, които ме поканиха. Аз винаги съм се отзовавала, ако имам физическа възможност. Няма интрига тук, поканили са ме – идвам“, каза Нинова. Тя заяви, че отношенията й с Георги Гергов са нормални – за последно са говорили на Националния съвет. Извън работа, обаче те не се чуват.

„Дали ще има смяна на ръководството на пловдивската организация зависи от пловдивските социалисти – силата е в тях. Те решават.  Моята оценка след последните избори не е отлична, като има какво да се желае от пловдивската организация“, каза председателят на БСП.

Темата на днешната дискусия ще именно прекия избор на нов председател на БСП, който се прави за първи път. Ще се обсъдят и други вътрешнопартийни теми, както и актуални политически въпроси.

Очаквайте подробности!