Дани Каназирева, която оглавява местната партия под тепетата "Съюз за Пловдив", ще бъде новият областен управител на Пловдив. Според неофициални данни решението е взето по-рано днес по време на заседание на Министерски съвет. 

Постът на губернатор на града е овакантен, след като Здравко Димитров, който го заемаше до преди 1 месец, спечели кметското място в Община Пловдив. Кандидатурата му бе издигната от ГЕРБ. Очакваше се от управляващата партия, която до момента залагаше на близки до нея кадри за областен управител, да подбере някой от партията, като дори беше спрягано името на Иван Тотев, който вече има опит с един мандат на поста. 

В случая обаче Каназирева, която се състезаваше със Зико за кметското място и остана трета в надпреварата с подкрепата на 11.32% от гласуващите в Пловдив, е предпочетена. При първия тур на изборите екзитполовете на социологическите агенции ѝ отредиха балотаж, а по-късно се оказа, че очевидно изследванията са манипулирани за целите на подобен резултат. 

Без оглед изборните неволи, Каназирева, която се класира като общински съветник, очевидно ще освободи още едно място на следващия в листата на "Съюз за Пловдив", тъй като нейният кабинет ще се премести в Областна управа-Пловдив. 

Дани Каназирева:Изборът бе да продължа да критикувам или реално да решавам проблемитеНовият областен управител ще работи за големите инфраструктурни обекти

*Обновена в 13:16 

От Министерски съвет официално обявиха решението си за назначаване на нов областен управител на Пловдив в лицето на Дани Каназирева. Тя ще встъпи в длъжност от 11 ноември, с каквато дата е и заповедта за освобождаване на Здравко Димитров. Ето и официалната информация от Министерски съвет:

С решения на правителството постовете си освобождават областните управители на Пловдив и на Хасково. Правителството прие решение за освобождаване на Здравко Димитров от длъжността областен управител на област Пловдив, считано от 11 ноември 2019 година. От тази дата на поста се назначава Дани Каназирева, която към момента е общински съветник в Общински съвет-Пловдив. С друго правителствено решение Станислав Дечев се освобождава от длъжността областен управител на област Хасково и на поста се назначава Стефка Стефанова, която към момента е заместник областен управител на областта.

Как политическите сили в Пловдив приемат назначението на Дани Каназирева?Вижте техните позции