Предпоследна сесия на Общинския съвет в  Пловдив за мандата ще се проведе днес. Общинарите ще гласуват 56 точки, след като близо месец бяха във ваканцията.

Очаква се в местният парламент много повече да се говори за предстоящите избори, отколкото за конкретните предложения.

Сред по-интересните предложения, които ще се гласуват са намаляването на концесионната такса на Ботев Пловдив за Колежа . С предложението „канарчетата”  ще плащат по 100 лева, след като това бе поискано от премиера Бойко Борисов.

След заръката на Борисов: Ботев ще плаща по 100 лева такса за стадиона, чакат Локо и СпартакОбщинският съвет ще вземе решението за „канарчетата" на последната си сесия

Общинските съветници ще трябва да одобрят и сделката за закупуването на 11,5 дка терен до Гребната база за дублиращото съоръжение. Теренът ще струва 1,35 млн. лева, който ще бъде платен на английски фонд.

Община Пловдив купува терен от 11,5 дка за 1,3 млн. лева, нужен за Втория гребен каналПарите на английския фонд ще бъдат платени на два транша

Друга точка е възлагането на конкурс за 8 от 29-те линии за градския транспорт. Очаква се точката да предизвика полемика, тъй като условията на конкурса ще са същите, като на последния за 10-те линии .

Пловдив с последен шанс да промени градския си транспортОбщината пуска конкурс за последните си 8 линии, които могат да променят услугата

Съветниците ще трябва да решат и дали да дадат на шефката на Местни данъци такси  Цвета Попова правото да си закупи ведомственото жилище в квартал „Христо Смирненски”.

Очаквайте подробности!