С поднасяне на цветя пред паметника на Иван Вазов в Дондуковата градина  представители на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив, на ръководството и на младежката структура на партията отбелязаха Деня на народните будители.

„Пловдив е духовният и културен център на България. Много от нашите възрожденци са били свързани с града ни – Найден Геров, Иван Вазов, Захари Стоянов и още, и още. С гордост можем да кажем, че Пловдив е бил градът, без който нашето Възраждане нямаше да бъде същото”, заяви областният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Иван Тотев и допълни:

„Днес ние отдаваме почит на тези велики българи, но и засвидетелстваме признателност към съвременните будители на България – учители, преподаватели, дейци на културата, книжовността и духовността…

В условията на световна пандемия, въпреки предизвикателствата на деня, те работят неуморно за запазване на националната ни идентичност и българщината”.

Радомир Чолаков от своя страна подчерта, ролята на съвременните будители за обществото ни. „Именно защото оценява техния принос за бъдещето на България, ГЕРБ-СДС подкрепя кандидатът за президент професор Анастас Герджиков – ректор на Софийския университет, безспорен авторитет и ерудит”, заяви той.

„Съвременните будители са тези, които ще ни преведат през трудностите на днешния ден”, каза доцент Стефан Шилев.

Осъзнавайки важността на образованието в наши дни, ГЕРБ издигна в национален приоритет утвърждаването на авторитета на българския учител.

В  управленската програма  на партията „България следващо поколение“ е предвидено 5 % от БВП на страната да се отделят за образование, като 1 % да се инвестират във висшето образование.

Сред приоритетите на ГЕРБ са също развитие и съхранение на културната идентичност и духовността, съхраняване и популяризиране на материалната и духовна култура,включително фолклор, етнография и градска култура и др.

На изборите на 14-ти ноември коалиция ГЕРБ-СДС е с № 32 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!