Инж.Иван Василев Дечев– кандидат за кмет на село Белащица от „Обединени земеделци”.Роден на 25.01.1971 година. Образование – магистър „Инженер Двигатели с вътрешно горене” и магистър по Финанси. Месторабота – „ОМНИКАР” ООД – Пловдив.Семеен, с две деца.

-Г-н Дечев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на - Белащица?

-Това не е моят първи опит за управление на селото в което съм израснал.Смятам за нищожно, случващото се през последните години.Населението не заслужава това.

- Как Вие г-н Дечев, ще управлявате Белащица по-добре от сегашния кмет?

-През последните години селото ни имаше уникална възможност да се възползва от политическата ситуация в държавата.Кмет от управляващата партия с втори мандат,кмет на общината с втори мандат от управляващата партия,мнозинство в общинския съвет от управляващата партия,трима действащи депутати (двама от тях от управляващата партия).Надали има друго село в България с такива възможности.Според мен това не беше използвано в полза на населението и доказа неефективността на твърдението,че когато всички по веригата са от управляващата партия нещата се случват.Населението е добре да разбере,че този вот е мажоритарен и е важна личността на която гласуват доверие.

Основното в моето управление ще е прозрачност,за всичко което ще направя или което не мога да направя населението ще бъде информирано. 

- Кои ще са първите три неща, с които ще се заемете незабавно, ако бъдете избран за кмет на Белащица?

-Напълно съм наясно за моментното положение в селото.Няма да имам никакво време за адаптация защото наболелите проблеми са доста.Така сега не мога да степенувам първите три.Първото което ще направя е общоселско събрание на което да се постави началото на обществен съвет от будни съселяни,силно се надявам да получа подкрепа от населението с желание и  помощ за решаване на проблемите за едно успешно управление

- На какво трябва да заложи Белащица за едно по-добро бъдеще – туризма, промишлеността, селското стопанство?

-Селото ни се намира в центъра на втория по големина масив от череши в България,другото с което се гордееха дедите ни са хубавите вина които правеха от лозята които отглеждаха.Имаме и две уникални забележителности.Хилядолетния манастир „Свети Георги“, единствен в община „Родопи“ и най-дебелото дърво в България - хилядолетен чинар.

От тези дадености трябва да се възползва селото според мен.

- За каква Белащица ще се опитате да убедите хората да гласуват на 27-и октомври ?

-За достойна хилядолетна Белащица и нейните съвременни жители.

- Вярвате ли, че хората в община „Родопи“ искат и са готови да изберат нещо различно от обичайното, тоест от статуквото?

-След проведени стотици разговори с хора, живеещи и гласуващи в община „Родопи“ не съм много обнадежден.Много от хората са на мнение да не гласуват.Всеки има свое обяснение за себе си.Основната ми задача в предизборната кампания е тези хора да разберат“.Ти си решаващият глас!“,гласува се за личности.Негласуването е помощ за запазване на статуквото.Желанието ми е повече хора да стигнат до урните на 27.10.2019.На следващия ден ще разберем дали сме успели и какво е желанието на населението на община“Родопи“.