Очевидно е, че избори през март са много по-добри, отколкото избори през февруари или януари, но трябва да се положат усилия да има правителство, което може да бъде на реформите, а не правителство на реванша. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след срещата при президента.

"Не виждам нищо очевидно какво ще с случи с третия мандат и нека не бързаме пред вятъра. Ще коментираме възможни отношения по третия мандат, когато дойде времето. Да видим какво ще се случи с първия мандат, дали ГЕРБ ще формира коалиция на реванша още тогава, да видим дали с втория мандат може да се състави управление на реформите", посочи той.

Иванов коментира поканата на Бойко Борисов за преговори относно Изборния кодекс, като заяви че тези разговори не трябва да се водят само една седмица.

"Г-н Борисов и всички ние призоваваме за диалог, но диалог върху реформата на изборния процес за една седмица не ми се струва сериозно. Не изключвам никакви аргументи и посоки на разговор, но трябва да го проведем по сериозен начин".

"Демократична България" и президентът не са разговаряли за вето върху промените в Изборния кодекс. Христо Иванов определи като неудачно, че по време на консултациите са разговаряли основно за оръжието за Украйна.

"Учуди ме, защото нашите различия са известни, позициите ни са публични. Това изясняване на отношенията ми се стори неудачно, при положение, че хората очакват да говорим за съставяне на правителство. Понякога има повече емоции", каза той.