Говорят ли си Обединени патриоти в Пловдив? Това е въпрос, който става все по-актуален предвид идващите избори. Докато на национално ниво, лидерите на трите основни партии ежедневно се хапят, досега местните структури показваха единност, или поне привидна…

В рамките на един час от двата пресцентъра изпратиха съобщение, с което канят медиите на брифинг в един и същи ден и час, но в различни централи.

Така в централата на ВМРО на бул. „Марица” председателят на „войводите” в Пловдив Борислав Инчев и общинските съвтници ще дадат пресконференция по важни градски теми. В същото време в новата сграда на НФСБ на бул. „6 септември” депутатите от  „Обединени патриоти” Славчо Атанасов и Борис Ячев ще дадат брифинг, свързан с евроизборите.

Още преди две години двете патриотични формации признаха за проблеми с комуникацията под тепетата. Повод за това стана походът на Славчо Атанасов срещу наредбата за платеното паркиране. Бившият кмет заяви, че ще обжалва новата наредба от името на „Обединени патриоти”, докато ВМРО се разграничиха от него и подкрепиха решението.

Разцепление при Патриотите за платеното паркиране - от ВМРО се разграничиха от Славчо АтанасовСпоред Александър Сиди има „проблем с комуникацията” между двете формации, които дадоха отделни брифинги

Различията между двете партии в общата група в местния парламент става все по-ясна, като ВМРО подкрепят редица предложения на управляващите, докато НФСБ са в крайна опозиция. Въпреки това вече трета година двете формации са с обща група в Общинския съвет.

А дали двете партии ще се явят заедно на местните избори в Пловдив през есента? Предстои да видим…