„Благодарим на хората, че излязоха и ни подкрепиха на тези избори в Пловдив. На масата стоят тези хора, които излязоха с лицата си, с идеите си, семействата и сърцата си в тази битка. Няма да забравим тази подкрепа никога! Ние сме отговорни хора, това, което сме казали, ще  го правим и ще работим за него неотклонно. Защото, когато излезеш с лицето си, с думите си, можеш да познаеш хората само делата им. Затова в следващите четири години ще работим за нашите приоритети – разширяването на Пловдив, въвеждане на електротранспорт, урбанизация на реката, парковата среда, паркирането и трафика в града. Тези теми ще бъдат неотклонно атакувани в Общинския съвет”, каза адвокат Георги Колев  на пресконференция след изборите в Пловдив.

 На нея бяха и четиримата кандидати за районни кметове – Илиян Велков, Иван Запрянов, Илия Матаков и Борис Вълев.  Адвокат Колев каза, че зад тях стоят 20 000 пловдивски избиратели, които са били брутално измамени с машинациите на екзит половете.

Те ще пуснат жалба до специализираната прокуратура и ЦИК, за да се разбере кой стои зад този „организиран политически терористичен атентат”, както бе определен от Георги Колев.

Пускат сигнал до спецпрокуратурата и ЦИК заради манипулацията на екзит половете в ПловдивБе извършен безпрецедентен политически терористичен атентат в Пловдив, смята Георги Колев

„От наша гледна точка, изборите приключиха математически добре. Ние за пореден път качваме подкрепата си – имаме ръст от 20%, един мандат повече в Общинския съвет, имаме три района, в които  Иван Запрянов остана на 100 гласа от балотаж, Илиян Велков на 300 гласа от балотаж, а Илия Матаков е на балотаж. Имаме балотажи в село Марково и Брестник, общински съветници за първи път в Родопи и Куклен.  Ние получихме ефективност навсякъде, където изборите не бяха манипулирани с екзит полове. От моя гледна точка  - аз съм неудовлетворен от изборния ми резултат, но както се казва – такъв е животът. Благодаря на всеки един от хората, които са ни подкрепили”, каза кандидатът за кмет.

 Той напомни, че Илиян Велков е изкарал 3449 гласа, Илия Матаков е оставил 7 парламентарни партии зад себе си в един много тежък район, а Иван Запрянов не му е достигнало  малко да отиде на балотаж в район, в който е бил кандидата на БСП за голям кмет.

„Ние диктувахме предизборната кампания от първия ден. Останалите кандидати просто ни преписваха и копираха – толкова могат. Ние насочихме нашата кампания към негласуващите хора и за това машинациите бяха насочени към тях. Когато те станаха след Димитровден, те видяха, че няма смисъл да гласуват, защото всичко е решено, но се оказа, че не е, а просто е фалшифицирано – от 10 сутринта до 10 вечерта и приказки „Пловдив, благодаря Ви, обичам Ви,”, само че Пловдив не ги обича, Пловдив обича истината ”, обясни Колев.

Той каза, че ритъмът на ЗС „Александър Стамболийски” ще  се смени в новия Общински съвет и те ще настояват за всичко, което са изтъквали в предизборните им платформи – защото е в полза на Пловдив. Относно балотажът Георги Колев каза, че те ще подкрепят пловдивчани.

„Очакваме хората да гласуват с умовете и сърцата си за един по-добър Пловдив. Това сме обяснявали на всеки от хората  по време на кампанията. Да поискаме от нашите мажоритарни избиратели да подкрепят единия или другия кандидат – означава да ги обидим интелектуално”, каза Колев.

Кандидатите за районни кметове благодариха на всички, които са ги подкрепили и за енергията, която са усетили по време на кампанията.

„Запознах се с доста хора през кампанията и техните проблеми. Стигнахме далече с тях. Битката обаче още не е приключила и се надявам хората да ме подкрепят на балотажа”, каза Илия Матаков, който ще се изправи на балотаж срещу Иван Стоянов от ГЕРБ.

„Благодаря на всички 3449 души, които ми повярваха и подкрепиха на изборите. Един процент не ми достигна за балотаж , но хората показаха, че искат ново лице и промяна в район „Южен”. Всички тези хора, които ми споделиха проблемите през последния месец, искам да им кажа, че ги помня и като журналист ще продължа да ги показвам и ще търся начин, те да бъдат решавани”, каза Илиян Велков.

Иван Запрянов каза, че макар и да не са му достигнали 100 гласа за балотажа, той е разбрал, че е в правилната посока.

„Цял живот съм бил спортист, умея и да губя. От нея си направих своите поуки. Лично за мен съм доволен от резултата, за един месец, един различен човек, който е вън от политиката, показа, че има шанс за балотаж.  Аз не се хвърлих на големите проекти, а се концентрирах върху нещата, които са важни за хората – а именно междублоковите пространства и домовете на хората”, каза Иван Запрянов. Той се надява, който и да стане кмет да обърне внимание на тези неща, тъй като не се иска голямо финансиране.

Борис Вълев каза също, че ще продължи да работи за нещата от програмата си чрез общинските съветници . Той вече е започнал да сформира обществените съвети, които да участват активност във взимането на решенията в района.

В заключение адвокат Георги Колев каза, че изборите за проекта „Сега е времето” не са край, а само началото.