София показа днес, че е дясна, такова ще е мнозинството в новия Общински съвет. Това заяви в първия си коментар след вота настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова, която води с близо 10% пред Мая Манолова на първи тур. Тя обяви, че на балотажа ще разчита на подкрепата на всички софиянци, които искат развитието на София да продължи. 

„Готова съм на разговор с десните партии, защото в техните програми също има прагматични идеи”, каза още Фандъкова. И специално поздрави за резултатите Борислав Игнатов от Демократична България и Борис Бонев от Спаси София.

„Искам да благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват. За мен това означава по-голяма отговорност”, каза още кандидатът за четвърти мандат на ГЕРБ.

Тя заяви, че за 10 години управление в столицата е направено много, но има и пропуски. „Готова съм да се вслушам в хората. Мисля, че бях много ясна в цялата кампания с проектите и решенията за града. Не се крия зад празни приказки. Ще продължа по същия начин и през следващата седмица. За грешки и пропуски съм говорила, заставала съм с лицето си, научила съм си уроците и имам решение за това как да продължим работата за София. 

 Вярвам във волята на софиянци, в тяхната интелигентност и прагматизъм. Вярвам, че те не могат да бъдат лесно манипулирани, когато става дума за подмяна, а не за промяна” завърши Фандъкова.