Казусът с отстраняването на Пламен Спасов от Общински съвет "Родопи" стигна до Пловдивския административен съд. Жалбата на екскмета, който бе отстранен от местния парламент, ще бъде разгледана на 7-и януари. В съда е била призована и Величка Стоичкова, която зае мястото му сред старешините, става ясно от съобщение на ОИК - Родопи. 

Припомняме, че бившият кмет на една от най-големите общини в Пловдивско бе отстранен от Общинския съвет с решение на избирателната комисия. Причината е, че той не бил положил клетва и не се е явил на първите две сесии. Мястото му в местния парламент бе заето от Величка Стоичкова от квотата на ГЕРБ, което положи клетва на изнесена сесия в село Устина. 

ОИК освободила съветника с мотивите, че не е уведомил комисията за обстоятелствата, които възпрепятстват явяването му на сесиите. Според мотивите, съветникът може да подаде уведомление до председателя, единствено в случай, че е положил клетва. Пламен Спасов обаче, не бил положил клетва, следовотелно е трябвало да уведоми ОИК. Така се стигнало до заличаването му от списъка на общинските съветници. 

Отсвириха Пламен Спасов от Общинския съвет в "Родопи"Екскметът сподели, че не е съгласен с решението

Веднага след обявяването на решението, Спасов подаде жалба в ЦИК. Пред наш репортер той изтъкна, че не е съгласен с решението на местната комисия. 

"Няма как избран от хората човек да бъде освободен, защото не е бил на тържествената сесия", сподели Спасов.