Един от най-доверените хора на президента и основен негов съветник – Николай Копринков е много вероятно отново да бъде кандидат-кмет на Община „Марица”, научи TrafficNews.bg . Вчера бившият кмет на село Труд бе на първата копка на новото кръгово кръстовище на пътя Пловдив – Карлово, което засили спекулациите.

Копринков бе три мандата общински съветник от листата на БСП в близката до Пловдив община. От 2011 до 2015 година бе и кмет на село Труд. На последните местни избори той бе основен претендент на кмета Димитър Иванов, като завърши втори с 33,33 %, но не успя да стигне до балотаж.

При встъпването си в длъжност Румен Радев направи Копринков  съветник по вътрешна политика и гражданско общество, а от тази година е и секретар към президентството със същия ресор.

Не е изключено бившият кадър на БСП да бъде издигнат от инициативен комитет, който пък да служи за основа за бъдеща партия, близка до Румен Радев. Освен неговото име се спрягат още няколко кандидата в различни общини в страната. Вероятността Копринков и да бъде подкрепен от БСП е също много голяма.  Именно той бе най-разпознаваемото лице на социалистите в Община „Марица” през последните години.

Въпреки че досега името на Румен Радев нееднократно е било свързвано със създаването на нова партия, той публично се е дистанцирал от подобни твърдения. Президентът обаче не отрича, че би подкрепил всяка нова партия, която има визия за развитието на България.