Борислав Иванов от "Атака" ще бъде избран днес за четвъртия заместник на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. До момента новият стар шеф на СОС има трима замове. От квотата на ГЕРБ е видният кардиохирург проф. д-р Иво Петров, втората по големина група на БСП излъчи Милка Христова, а неуспелият кандидат-кмет архитект Борислав Игнатов беше номиниран от "Демократична България". 

Борислав Иванов ще стане зам.-председател на СОС като представител на новосформираната група "Патриоти за София". В нея освен него влизат четиримата общински съветници от ВМРО. Това са лидерът на войводите за Софийска област Владимир Митов, Карлос Контрера и Димитър Антов и Михаил Петров, който е шеф на Националния младежки комитет на ВМРО

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да се присъедини към групата на патриотите и заедно с Борис Бонев от "Спаси София" ще бъде независим общински съветник. 

Дневният ред на днешното заседание включва три точки. Първата е за избор на зам.-председател на СОС. Втора точка е за относно избор на ръководства и попълване на поименния състав на постоянните комисии на Столичния общински съвет, а третата е избор на работна група за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Столичния общински съвет.

Според огласените от групата на ГЕРБ идеи за промяна е гражданите да могат да виждат как е гласувал всеки общински съветник за всяко едно решение, както и въпросите и отговорите на кмета.

Фото stolica.bg