Разхлабваме мерките, но те вече са толкова разхлабени, че нямат аналог. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов. Днес парламентът се събра на извънредно заседание, след като миналата седмица не бе събран нужния кворум. 

Премиерът бе атакуван от БСП, като опозицията заеви, че нужните мерки са половинчати и ненавременни. 

"Вичко, предприето по отношение на бизнеса е половинчато, на база заемите, още по-зле  са социалните мерки. Произвеждаме безработни", заяви Кристиян Вигенин, който допълни, че липсва отчетност при дейността на Борисов и сформирания Национален оперативен щаб.

Бойко Борисов пък заяви, че дори и при настоящото заседание парламентът не спазва карантинните мерки, предвид факта, че са регистрирани и случаи на болни депутати.

"Когато вече се знаеше, че ще има пандемия, аз лично се обадих на Нинова и и предложих да минем заедно през пандемията. Тя отказа", каза той. И припомни, че по данни на Европейския център за здравеопазване България е на последно място по брой заболели и на трето отзад напред по брой жертви на 100 000 души.

Това, което Италия въвежда от 4-ти май, разхлабвайки мерките, при нас не е спирало. Имаме най-либералните мерки, каза той. И допълни, че България следва всички препоръки на СЗО, една от които е кформирането на национален щаб.