Дори да няма престъпление, ще има последствия. Така се закани премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел в коментар на вътрешно-политическия скандал с апартаментите, които са закупени от хора от управлението.

Дори и да няма престъпление, решенията, които ще се вземат, са много тежки, закани се Борисов. Сезирани са прокуратурата и КОНПИ и премиерът ще изчака "кратко".

Много колеги ме обвиняват, че махам хора и режа глави, заяви още Борисов, но допълни, че винаги в ГЕРБ са взимали правилните решения. Това че другите са маскари, нас не ни оправдава", посочи Борисов, но попита медиите защо не ходят да разследват и да питат хората от другите партии, които са се облагодетелствали, предаде news.bg. Някои взимат имоти за по 200 лв. квадрата, а други взимат за по 1200. Защо не ги питате тях, защото сте свикнали, обърна се Борисов.

Премиерът все пак изказа недоумението си защо точно сега Цветан Цветанов е решил да извърши тази сделка с имотите, точно сега и преди избори, и то при положение, че има други два луксозни апартамента в същия квартал, за които "вече веднъж е ял бой".

По думите на Борисов за ГЕРБ това е тежък въпрос, морален въпрос... "Имат глава обаче на раменете...", заканително не се доизказа Борисов.

"Тъжно ми е и ми е гадно, защото има обяснение. Цветанов утре отива в Америка и ще говоря още веднъж с тях. Никак не ми е приятна темата. Според тях всичко е законно, затова ще изчакам кратко време", посочи Борисов. Той изказа възмущението си, че скандалът в момента е елементарен, гаден и ненужен и го е яд, тъй като "толкова добри неща правим, а енергията отива за такива неща".