Десните в София да си помислят добре дали кукувицата, която направи Костинбродската афера, е промяната. Това заяви премиерът и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първия си коментар за резултата от изборите в София, визирайки Мая Манолов. Той подчерта, че Йорданка Фандъкова е повела с 10 % процента на първи тур, а в бъдещия Столичен общински съвет БСП ще има два пъти по-малко съветници от ГЕРБ.  

Запитан дали без десните партията му може да спечели София на втори тук, Борисов коментира, че счита десните за мислещи и можещи хора. „Ако те считат, че „тези кукувици, костинбродски, са промяната – да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа”, заяви Борисов и добави: Най-корумпираните, най-крадливите говорят, че могат да бъдат промяната.

Ние, десните, не ходим на избори под строи, посочи Борисов и заяви, че избирателите трябва да преценят дали искат да направят Манолова кмет и какво ще се случи след това.

"Животът е събирач, рано или късно пак ще си потрябваме", посочи премиерът относно представителите на десните партии.

„Какъв кмет, какви пет лева, без група в общинския съвет. Как ще бъде кмет с половината общинари от ГЕРБ и от Демократична България”, попита Борисов по адрес на Манолова. Но се застрахова, че победата на Фандъкова не може да се смята за сигурна, защото „единственото сигурно неща е Орландовци”, където са столичните гробища.

„Някои говорят за промяна. Промяната започва от ГЕРБ. Ние направихме големи промени в партията и особено в София. И те дадоха резултат. За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това дава стабилност на управлението”,  заяви още премиерът.

Той  благодари на всички избиратели, които са намерили време да  подкрепят кандидатите на ГЕРБ. После благодари и на партийните структури, които се справили в много трудна ситуациия с много скромна кампания.

Според Борисов липсата на Цветан Цветанов не се е усетила, а Цветанови хора в партията нямало. Не му се налагало и да подарява часовници, както правел преди.

Ряазцепление в ГЕРБ няма , докато сме първа политическа сила, подчерта още премиерът. И обеща още промени в партията.