За поредна година техниката създаде проблем на мнозина секционни комисии в Пловдив. Членовете на СИК се оплакаха, че принтерите отново са ги забавили с пристигането си Панаира. Една по една, комисиите пристигат в трета палата. Най-много хора успяха да приключат работата си в комисиите след 1 часа през нощта.

„До момента са минали 120 секции, а ние сме 215 номер. Ще чакаме до сутринта и то заради принтерите. Работеха много бавно, сменяхме касетата. За втори път с тези проблеми. В 9:30 бяхме готови. Снимаше страница за минута – 9 пъти трябваше да снимам 27 страници. Вие сметнете ”, оплака се един от секретарите от СИК от училище „Симеон Боливар”.

За подобен проблем сподели и председател на комисия от Френската гимназия.

„Цялата организация е на много добро ниво. Принтерите обаче ни спънаха много работата. Нямахме сигнали, проблеми или нередности с бюлетините – само с техниката”, заяви председателят на комисията.

„За първи път толкова късно пристигат членовете на СИК. До момента не сме получавали сигнали за забавянето. С това темпо първите резултати ще могат да се обявят едва утре сутрин”, каза пред медиите Дарина Тодорова, председател на ОИК-Пловдив.

До 2 часа през нощта протоколите си са предали едва 120 комисии от общо 450. До ексцесии не се е стигало, както и да сериозни нарушения.

Автобусите се ескортират от полицейски патрули, а униформени посрещат и придружават пристигащите протоколи и бюлетини.

Още от атмосферата в пловдивския Панаир и какво разказаха членовете на СИК може да видите във ВИДЕОТО и СНИМКИТЕ: