Балотаж между Здравко Димитров и Славчо Атанасов - това показват последните данни на социологическата агенция "Алфа Рисърч" на база паралелното преброяване с около 65% покритие на протоколите от изборните секции. 

Подобен резултат е повече от противоречив спрямо изкараните данни от екзитполовете през целия ден и този от минутите след 20 часа. 

Шефът на Боряна Димитров обяви, че разликата между Дани Каназирева, която беше сочена за сребърния медал с голяма преднина, и новият втори Славчо Атанасов е около 6-7%. Здравко Димитров пък продължава да води убедително с около 35%. 

Димитрова призна, че подобен резултат е озадачаващ спрямо първичните данни, но пък подчерта, че бе прогнозиран в социологическите проучвания за нагласите на пловдивчани. Социоложката трудно обясни защо резултатът от паралелното преброяване е диаметрално различен от екзитполовете. 

"Възможно е повече поддръжници на Дани Каназирева да са участвали в екзитополовете, ще проверим", обеща Димитрова. 

По всичко личи обаче, че балотажът се очертава между двамата кандидати на ГЕРБ и подкрепяният от НФСБ-ВМРО. 

Първи данни от секциите в Пловдив: Зико на балотаж със Славчо АтанасовСамо в една от от 30-те секции Дани Каназирева води на кандидата на патриотите