Почти на финал е обработването на протоколите от секционните избирателни комисии в ОИК-Пловдив, предаде репортер на TrafficNews от Панаира. 

Все още има чакащи, но към този момент са постъпили бюлетините и обобщените данни от около 439 секции под тепетата при 459 стационарни. Към този момент официално са представени данни при обработени 71.82% СИК протоколи в OИК.

Според изборните резултати процентът на първенеца за кметския стол в Пловдив Здравко Димитров леко се понижава до 35.75%, а нетната стойност към момента се изразява на 26 759 гласа. ГЕРБ водят убедително и категорично отиват на балотаж със силна позиция на първи тур. 

Зад него, но на голямо отстояние, се нарежда Славчо Атанасов с 16.1%. Такъв резултатът също отчита лек спад с около 0.5% от предходните данни. Кандидат-кметът на НФСБ-ВМРО, който към момента има около 12 076 гласа, обаче със сигурност отива на втори тур и ще се изправи срещу тежката конкуренция в лицето на Зико. 

Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, чиито резултати бяха повече от неадекватни през вчерашните екзитполове /прогноза около 20%/ сега отчита резултат от 11.15%, който обаче е изключително близък с този на претендента на БСП - Николай Радев, който 10.43%. Нетно разликата в гласовете за тях при близо 72% от обработените протоколи е около 500 гласа. 

Пето място заема Георги Колев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски", който буквално гони Каназирева и Радев с около 7.55%. 

Всички останали кандидати са около или под 5%. Най-слабо се е представил Илия Зюмбюлев от ПП БЗНС, който е подкрепен от едва 0.17% от гласувалите. 

Работата по обработването на протоколи в Панаира в Пловдив върви нормално. Нняма технически проблеми, нито напрежение. Очаква се към 11:30-12:00 часа ОИК-Пловдив да са готови с всички секционни протоколи и да обявят резултатите. 

Очаквайте подробности!