Георги Титюков ще продължи да бъде заместник-кмет на Пловдив въпреки скандала със служебния автомобил, който ползва като личен.  Според градоначалника Здравко Димитров неговото вице си е взел поука след разследването на Тина Ивайлова по БТВ.

„Оставка? Не е ставало на въпрос. Ако си е взел поуките… а той си ги е взел. Остави колата на Младежкия център”, заяви Зико пред TrafficNews. Санкции няма да има и за друг общински шеф – директорът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов, който също експлоатира нова скъпа кола за лични нужди.

„Калакунов също трябва да остави колата си. Наредил съм всички общински предприятия да паркират колите по местодомуване в предприятията”, каза кметът.  В “Glas с Тина Ивайлова” Зико заяви, че действията на зам.-кмета и шефа на ОП-то не са морални и ще вземе мерки. Явно обаче според градоначалника това нарушение не е повод да освободи двамата от длъжност.

Припомняме, че Титюков бе хванат как е приватизирал автомобил за 80 000 лева с ДДС, купен по проект за намаляване на бедността. Автомобилът „Шкода Кодиак” е закупен с европейско финансиране, като целта му е да вози младежки екипи до малките населени места по различни програми. Самият директор на Младежкия център призна, че до малките населени места използват друга кола за екипите, а шкодата се „паркира в Младежкия център, когато Титюков го посещава”.  Автомобилът се ползва и със служебно гориво, макар да се кара и извънслужебно от зам.-кмета по спорт, социални дейности и младежка политика.

Единствената кола без GPS пък в ОП “Паркиране и репатриране” се оказа тази на Калакунов. По примера на Титюков, самият Калакунов е възложител на обществената поръчка, с която е закупена кола отново „Шкода” за 65 000 лева.  Пред Тина Ивайлов общинският шеф казва, че това е „нормален работен автомобил”, а неговото възнаграждение е малко над 2000 лева.

Вижте разследването във видеото:

"Glas с Тина Ивайлова”: Титюков и общински шеф си купиха луксозни служебни коли, ползват ги като личниКолата на зам.-кмета e за 80 000 лева по европейска програма, Ненко Калакунов си взе автомобил за 65 бона с общински пари

"Glas с Тина Ивайлова": Георги Титюков кара кола за 80 бона по проект за намаляване на бедносттаПолзва го като личен автомобил

Нова кола за директора? Общинско предприятие в Пловдив си купува Шкода за 60 бона втора ръкаОП „Паркиране и репатриране" са се фиксирали в автомобил, който явно ще има представителни функции