Десетки души се събраха днес на протест пред сградата на Съдебна палата в Пловдив, за да изразят подкрепата си към обвинения полицай за убийството в село Милево.

Ангел Георгиев ще се изправи пред апелтивните магистрати, за да обжалва наложената му най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Протестът е мирен, като близките на арестувания мъж носят плакати: „Ангел не е убиец“, “Свобода за Ангел“, „Искаме истината“. Изготвена е подписка от три села в негова защита.

 „Тези тримата от село Караджово, всъщност са виновните, “уж” са били приятели на брат ми. Ние лично не ги познаваме“, коментира сестрата на Ангел Георгиев – Иванка Кърчева.

Защитата на Георгиев адвокат- Евгени Костадинов претендира за освобождаване на задържания, защото за него категорично полицаят е невинен. На предишното заседание пред Окръжен съд, юристът каза, че в залата трябва да се изправят останалите замесени лица в престъплението, а не Ангел Георгиев, който се е опитал само да потуши конфликта.

Според версията на адвоката трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Пиянската свада се развила в двора на Ангел Георгиев, като той се е намесил само, за да ги разтърве. Огнян извадил нож срещу всички. По думите на защитата убитият е бил професионален касапин преди и знаел как да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил схватка, за да му вземе острото оръжие, а след инцидента всички виновници си изпили напитките и си тръгнали, като се уговорили да обвинят Ангел за случилото се.

Близки на обвинения в убийство полицай от Милево излизат на протест, съдът решава за ареста муТой ще се състои утре сутрин от 9:00 часа пред съдебната палата в Пловдив