Бетонният мост в Пловдив ще бъде затворен за четири месеца през лятото. Това обяви на брифинг днес вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. 

Той бе категоричен, че съоръжението няма да се бута. 

"Няма да има премахване. Съоръжението ще бъде рехабилитирано. Трябва да се реализира пробива под Централна гара - Пловдив, което налага рехабилитация на Бетонния мост, но не се предвижда неговото събаряне", посочи Алексиев. 

Той допълни още, че има специална технология за извършването на дейности по моста, а вече има и предвид срок - лятото тази година. Очаква се до тогава да приключват дейностите по ул. "Даме Груев", "Македония" и бул. "Христо Ботев", за да може докато се прави реконструкцията да има добър достъп до другите подстъпи към район "Южен". 

"Предвиждаме това да стане през летните месеци, за да няма затрудняване на трафика", допълни министърът на транспорта. Алексиев посети Пловдив по повод среща за обсъждане на проекта за Градска железница. 

Припомняме, че дейностите се налагат заради повдигане на моста и реализация на големия жп проект, който да позволява преминаване на скоростни влакове през участъка. 

Затварят Бетонния мост преди пускането на пробива на гарата, но няма да го бутатРазширяват просвета на моста, градските власти ще изградят развръзките