Времето остава хладно и дъждовно. На много места в равнините се очакват валежи, а в планините те ще бъдат предимно от сняг. 

Облачността ще е по-често значителна, но въпреки това се очаква валежите да са по-слаби от тези в понеделник. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще остане хладно с минимални температури между 3° и 8°, максимални - между 10° и 15°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и ще има предимно слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

Тръгва ли си лошото време? 

В сряда и четвъртък ще има повече слънце. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, през първия ден на отделни места, главно в Източна България и планините ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще отслабне и ще стане югозападен. Ще се затопли и максималните температури в четвъртък ще са между 17° и 22°, сочи прогнозата на метеоролозите от НИМХ към БАН.

В петък облачността ще се увеличи и от югозапад ще завали дъжд. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще прониква студен въздух. В събота ще е предимно облачно, с валежи, на повече места и повече по количество в Южна България. Температурите ще са по-ниски. В неделя ще е без валежи, ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. В понеделник ще се затопли. След обяд облачността ще се увеличи, но все още вероятността за валежи е малка.