Традиционният засилен полицейски контрол по изходите на Пловдив тече към момента, като голям брой от униформени служители  спират автомобили за проверка.  Камерата на наш читател е запечатала проверка на Кукленско шосе.

Действията на екипите ще бъдат насочени към недопускане на управлението на МПС от водачи с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, като ще се следи и неправоспособни водачи. Такива рутинни проверки по метода "линеен контрол" се извършват често в петъчния следобед с цел обезопасяване на пътния поток, излизащ или влизащ в града за предстоящите почивни дни.

Припомняме, че TrafficNews съобщи за нова организация на работа на сектор "Пътна полиция", която стартира само преди два дни.  Според намеренията на ръководството на Областната дирекция на МВР, служителите на КАТ ще останат на щат в сектора, но вече ще работят към районните управления.  

Целта на реформата е да се засили полицейско присъствие в града , като пътниците полицаи ще патрулират в двойки с колегите си от Охранителна полиция в районните. По този начин броят на патрулите в града ще бъде увеличен с по един на смяна за районно и така в Пловдив на денонощие ще има по 10-12 патрула повече.

Към момента на територията на Община Марица се провежда и спецоперация на полицията по линия на битовата престъпност по селата, съобщиха от МВР. Скутаре е едно от селищата, където действат служителите на реда. 

Очаквайте подробности!