На 27 юли две служителки на БАБХ - Пловдив бяха арестувани от Икономическа полиция. Двете жени са работили като инспектор и главен инспектор в отдел „Контрол на храните”. Според прокуратурата от януари до май тази година служителките са поискали и приели подкупи общо 10 пъти от различни хранителни обекти в селата в Белозем, Чоба и Тюркмен. Сумите са били в размер от 50 до 100 лева, като срещу подкупите не са съставяли актове на собствениците на ферми край Пловдив. Освен това инспекторките са изнудвали нарушителите, злоупотребявайки със служебно положение.

След ареста инспекторките са признали вина и са освободени срещу гаранция от 3 000 лева. Според източници на TrafficNews  обаче  акцията е била компрометирана заради изтичане на информация. Двете служителки, които са поставени под наблюдение след сигнал за рекета, на който подлагат търговци и производители, разбират, че са следени. Полицаите, които работят по случая, недоумяват къде е пробива. Докато не е разпитана секретарка от Агенцията, която признава че е била предупредена лично от началника на Икономическа полиция Атанас Бочев. Двамата били добри познати и той се опитал да я предпази  като я предупредил за предстоящата акция. Тя от своя страна предупредила двете инспекторки, които своевременно прекъснали уличаваща ги комуникация. 

Въпросната секретарка е разпитана пред съдия. 

Течът на информацията, която е попречила разследването да продължи и евентуално да се стигне до други замесени в схемата, е причина достъпът до класифицирана информация на Атанас Бочев да бъде отнет от ДАНС, са категорични източници от полицията.  

Още преди достъпът му да бъде отнет обаче, полицейският шеф е излизъл в дълъг болничен. Така документът , който на практика го лишава от възможност да борави със секретна информация, не е подписан от него. 

Болничните са стар и изпитан метод в държавните ведомства за забавяне на наказателна процедура. Другият вариант е полицейският началник да обжалва забраната на Държавната комисия по сигурността на информацията /ДКСИ/ пред съда. Преди това обаче трябва да подпише документа.

Забавянето на процедурата в случая вероятно е свързано с политическата криза в страната. Всяка смяна на правителство в България задължително е съпъствана от масови смени на ръководствата на областните дирекции на полицията. Промяната в конюктурата може да се окаже спасителен пояс за служител, който е обект на разследване. 

Дългогодишната практика в пловдивската дирекция показва, че в такива случаи започват спешни совалки до столицата в търсене на политически протекции и влиятелни бизнес лобита. 

Атанас Бочев е начело на сектор "Икономическа полиция" от 2014 година. Преди това той бе началник на РПУ - Карлово. Хора от региона коментират близките му отношения с бизнес група от Хисаря с интереси в земедилието, която оперира с еврофондове. 

Мащабна вътрешна проверка в Икономическа полиция, началникът излезе в болничниПроверяват имало ли е чадър върху сигнали за крупни икономически нарушения