Утре започва възстановяването на разрушените площи до Водната палата в Пловдив. Ремонтът на тротоара, велоалеята, както и част от парка ще бъде извършен от Община Пловдив и за тяхна сметка. Това съобщи кметът Здравко Димитров пред журналисти днес. Очаква се периметърът да се затреви, както и да се възстанови паркинра за автомобили.

Както TrafficNews съобщи, очаква се Общински съвет–Пловдив да вземе решение какви средства да бъдат заложени във временния бюджет за възстановяване на паркинга и алеята на булевард „Марица юг“. Едва след това ще стане ясно какви разходи ще се платят за извършените дейности от изпълнителя.

По думите на кмета Димитров обаче Пробивът на Водната палата все някога ще бъде извършен. "Този проект рано или късно ще стане, оптимист съм за него. Проектът си е проект, той си остава“, допълни градоначалникът. Последната анонсирана идея на Димитров за средствата от пропадналия проект за пробива бе те да се пренасочат към реализиране на реконструкция на Дондуковата градина в Пловдив. 

Припомняме, че процедурата за свикване на комисия и подробен анализ на разходите бе приета от съветниците на предишна сесия по повод внесено предложение за изплащане на близо 600 хиляди лева на фирма „ИССА 2000“ за направени разходи по пробива и 150 хиляди лева за ремонт на тротоар и алея.

Колко средства ще са нужни, за да се възстанови паркинга и алеята срещу Водна палата?Общинските съветници решават казуса на предстоящата сесия

До тук се стигна, след като през декември, след серия от граждански протести и сигнали за нередности от институциите, общинските съветници на Пловдив единодушно взеха решение да прекратят Пробива на Водната палата и вместо това да оставят сегадействащото кръгово движение. 

Край! Приключиха пробива на Водната палата, но без 750 хиляди за "ИСА-2000"Решението дойде след 3 часа дебати, в които участие взеха над 15 протестиращи