Ситуацията с изгубената Ева в близост до Цар-Симеоновата градина вчера бързо се превърна в най-коментираната тема в социалните мрежи, а сигналите срещу частната детска градина “Вълшебство” и  директорката й Виолета Жекова заваляха един след друг в редакцията на TrafficNews.

Припомняме, че малката Ева беше случайно намерена вчера да се опитва да пресече пешеходна пътека на улица „Авксентий Велешки” в опит да се присъедини към другите деца от детската градина, които си играят в парка на Цар-Симеоновата градина.

Престъпно нехайство! Пловдивчанка намери 4-годишно дете, загубено от детска градинаОчакват се родители на детето

По разказите на детето, то е отишло до тоалетна и е било „забравено”, а по думите на учителките е било оставено на логопед който е в сградата на детското заведение. За момента не е ясно дали Ева е имала специални образователни потребности или нужди да посещава логопед. Според директорката обаче, която се предполага, че е едната от педагожките, случаят не се отнася до нейната детска градина.

Именно последното твърдение доведе и до задълбочаването на случая. След няколко разговора с директорката, очевидци, родители и институциите, TrafficNews установи, че въпросната Ева е посещавала детското заведение с директор Виолета Жекова. Твърдението се подкрепи и от общи снимки във фейсбук страницата на градината, която след публикацията ни беше изтрита.

Пълен фарс: Детето, намерено в Пловдив, не било записано в детската градина, където родителите му го пращатДиректорката на частна градина „Вълшебство" отрече да познава момиченцето, снимка от фейсбук обаче доказва противното

Вторият подобен случай на „избягало” дете, в който се твърди, че то не е посещавало частната монтесори детска градина "Вълшебство" също бяха оборени с предоставените до медията ни документи, разписки и снимки.

Wanted! Още едно дете изгубили учителките от монтесори градината в Пловдив4-годишният Георги се прибрал сам до дома си, пресичайки улица "Гладстон"

В своя защита Виолета Жекова няколко пъти повтори Частна детска градина „Вълшебство“ да не се бърка с Детски монтесори център „Вълшебство“, че те не са една и съща образователна институция и нямат нищо общо помежду си.

И все пак проверките ни показаха, че собственик и управител и на двете е Виолета Жекова, като Филиала от  1,5 – 3 години се намира в  гр.Пловдив, ул. „Драган Манчов” 5А и се управлява от дъщеря и, а
Филиал от  3-7 години е със седалище гр.Пловдив, ул. “Росини” 1, което е и частната детска градина „Вълшебство”, където Жекова е директор и педагог.

След случая, МВР - Пловдив се самосезира и започна проверка. Сезирани са и РУО Пловдив, които от своя страна също започват проверки и Агенция „Закрило за детето”, където тя вече е в ход.

TrafficNews ще продължи да следи случая.