Петима кандидати подадоха заявления за участие в конкурса за обществен посредник на Пловдив. Той ще се проведе за втори път, след като първият конкурс не излъчи победител.

В новия едномесечен срок документи за участие са подали Савина Петкова, Христо Паунов, Георги Величков, Лариса Кътова и Борислав Стаматов. И петимата бяха кандидати на предишния конкурс. Това означава, че Сузана Николова, Снежана Стоянова и Ангел Грънчаров, които подадоха документи на предходната процедура са се отказали.

Комисията от общински съветници ще провери документите на кандидатите, а на 11 ноември ще проведе и интервютата с тях. На тази база ще се изготви и класиране, което ще се внесе в Общинския съвет.  Именно общинарите имат последната дума кой да заеме поста, като за него трябва квалифицирано мнозинство или 34 гласа.

Преди месец в залата на Общинския съвет  Савина Петкова събра 32 гласа, като само два не й достигнаха, за да заема поста. Така на мястото си остана временно изпълняващия длъжността Борислав Стаматов. 

Савина Петков е бивш председател на Общинския съвет, като преди това дълги години бе юрисконсулт в Община Пловдив, а и няколко от тях начело на дирекцията. На последното класиране втори бе поставен доц. Христо Паунов. Той е преподавател в ПУ в Юридическия факултет и обществен посредник на университета.

Георги Величков е общински съветник от „Ние, гражданите”, а Лариса Кътова бе зам.-кмет н район „Северен” преди да бъде уволнена.

На косъм: Два гласа не стигнаха на Савина Петкова да стане омбудсман на ПловдивДо един месец ще се проведе нов конкурс