На 22 сигнала за произшествия са реагирали пловдивските огнеборци през изминалото денонощие. Погасени са  9 пожара, два от които са с материални щети. Както съобщихме, вчера сутринта малко след 9 часа е избухнал пожар в къща, в с Белащица. Към мястото е насочен екип на Втора противопожарна служба. Въпреки бързата намеса, огнеборците не са успели да спасят обитателите на имота. Загинали са мъж на 62 г. и жена на 82 г.

Огън е унищожил и домашно имущество в карловско . Огнеборци от районната служба са гасили пожар в къща в кв. Сушица. При инцидента няма пострадали. Още два са пожарите с преки материални щети, ликвидирани от пожарникари от Асеновград.

Лек автомобил се е запалил вчера следобед в Асеновград и само бързата намеса на огнеборците е предотвратила по- сериозен инцидент.

Огнеборци от Трета служба са гасили късно снощи отпадъци в землището на село Манолско Конаре. Аварийните екипи в Пловдив са реагирали и на множество сигнали за отстраняване на паднали клони и дървета, както и висящи кабели, някои от които над и на пътното платно, а причината за произшествията е бил силния порив на вятъра вчера по обяд.

Служители от различни екипи на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност" са участвали в 13 аварийно-спасителни и помощни операции.