Второкласници проведоха практическо обучение, за да се запознаят отблизо с тънкостите на селскостопанските култури и животни, като част от обучението си по предмета Околен свят.

Ранното кариерно ориентиране на децата се характеризира основно чрез идентифициране на сферата на интересите и обогатяването на тази сфера със знания за новите професии. Изучаваният материал по предмета Околен свят обогатява знанията на учениците за природата и животните.

Учениците от втори клас на училище СУ „Св. Софроний Врачански” разшириха кръгозора си от познания като посетиха базата на Аграрния университет в Пловдив.

Целта на посещението бе осъзнаване на професиите в процеса на непосредствено общуване с възрастните и наблюдение на тяхната работа, както и запознаване с различните видове селскостопански култури и животни.

Децата видяха гъски, токачки, патици, пуйка, лами и техните яйца и много видове кактуси. В края на посещението си, малчуганите ядоха мед с удоволствие. Приготвени бяха сладки изкушения и сокове специално за тях.

Децата останаха изключително доволни от придобитите нови знания и опит и благодариха на своите преподаватели, и директор.

„С големи благодарности към проф. Васил Герзилов и неговият екип за гостоприемството, които ни разведоха и ни разказаха интересни занимателни истории свързани с птиците, растенията и пчелите. Заредихме се с много положителни емоции и настроение в този незабравим ден”, споделиха малчуганите.