Трудно могат да се изчислят загубите ни. Но аз съм убеден, че нерегламентираните превозвачи отнемат около 50% от приходите на реалните транспортни фирми. Това коментира пред Нова тв пловдивският превозват Веселин Дошков.

Той посочи, че днес са спрени автобусите от Пловдив по 60 направления. Градският транспорт обаче поне засега ще продължи да обслужва гражданите.

„Ние настояваме за решаване на проблемите с нерегламентираните дейности. Ако те не бъдат криминализирани, няма да се стигне до решение”, заяви Дошков. И увери, че той и колегите му не се противопоставят на споделените пътувания, а единствено на организираните, които се извършват по няколко пъти дневно.

Превозвачът обясни също, че сериозни загуби търпят превозвачите и заради по-малкото пътуващи заради пандемията от коронавирус. През март и април приходите им са спаднали 15 пъти. А половината от фирмите в бранша са пред фалит.

Ако няма разговори с ясно поети ангажименти, в понеделник протестите ще продължат. „Нека тези, които организират нерегламентирани превозвачи, да осигурят превозването на хората до работните им места”, заяви Дошков.