Нова детска градина на 2,6 дка ще бъде изградена на улица "Богомил" в квартал "Гладно поле". Градските власти са пуснали обществена поръчка за изграждането на съоръжението по проект "Образователна инфраструктура - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив".

Тя е на стойност от 1,75 млн .лева без ДДС, а Община Пловдив има изготвен инвестиционен проект.  В него е записано, че забавачката ще бъде с четири групи, със самостоятелна кухня. Трябва да има басейн и физкултурен салон, както и изградена соларна система за електричество и нагряване на водата. Срокът на изпълнението е 12 месеца.  

По проекта за образователна инфраструктура по „Региони в растеж” за 18 млн. лева  в момента се извършват ремонтите на детски ясли „Весела”, "Любен Каравелов“ и детски градини „Перуника” и  „Снежанка” и други подобекти.  

Освен детската градина на улица „Богомил”, още една трябва да бъде изградена на  улица „Радко Димитриев”, за нея обаче все още има неясноти.  Все още имотът, върху който трябва да се построи забавачката, е в ръцете на военните. Когато той бъде прехвърлен в активите на Община Пловдив ще започнат дейностите по строителството.

Припомняме, че Общината чака 16 дка от Министерството на отбраната в квартал Гладно поле по сила на споразумение между двете институции.

 

Пловдив чака имотите от военните за нова детска градина, вдигат и забавачка на ул. „Богомил”С 18 млн. лева ремонтират училища и детски заведения по „Региони в растеж”