Две нови детски заведения ще бъдат построен в района кварталите Гладно поле и Каменица. Те са последните две позиции от проекта, който спечели Община Пловдив по „Региони в растеж” за Образователна инфраструктура за 18 млн. лева.  

В момента по нея се извършват ремонтите на детски ясли „Весела”, "Любен Каравелов“ и детски градини „Перуника” и  „Снежанка” и други подобекти.  

Новите детски заведения ще бъдат на улиците „Богомил” и „Радко Димитриев”. За първата вече има издадено строително разрешение и проект, като се очаква да бъде пусната обществена поръчка.  

За детската градина на улица „Радко Димитриев” обаче все още има неясноти. Зам.-кметът Димитър Кацарски обясни, че все още имотът, върху който трябва да се построи забавачката е в ръцете на военните. Когато той бъде прехвърлен в активите на Община Пловдив ще започнат дейностите по строителството.

Припомняме, че Общината чака 16 дка от Министерството на отбраната в квартал Гладно поле по сила на споразумение между двете институции.

Повече вижте в линковете:

Кметът Тотев търси Каракачанов за 16-те дка в Гладно поле, изчаквал го заради колизиите при патриотитеОбщината готова да пусне процедурите за Втория градски център, парите са приготвени

 

Преобразяват детски ясли в Пловдив, разкриват и две нови групи СНИМКИДейности за 1,6 млн. лева ще се извършат в „Детски смях”, правят басейн и зала за спорт