Конкурс за изработването на идеен проект за направата на многоетажен паркинг върху ДКЦ VI  пусна Община Пловдив. От обявлението става ясно, че до 31 март архитектурните бюра могат да кандидатстват с проект пред градските власти.

На участника, който ще бъде класиран на първо място, ще се изпрати покана за участие в договаряне без предварително обявление за направата на технически проект на съоръжението. Първите три проекта, които бъдат класирани ще получат награден фонд от 10 000 лева. Победителят ще вземе 5000 лева, а вторият и третият съответно 3000 и 2000 лева.

Показателите, по които ще се класират проектите ще са:

1.Архитектурен образ. Максимална оценка – 20 т.

2.Капацитет на паркинга. Максимална оценка - 20 т.

3.Комуникационни връзки и безопасност на движението. Максимална оценка – 20 т.

4.Носеща конструкция. Максимална оценка – 10 т.

5.Екологичност. Максимална оценка – 10 т.

Председател на журито, което ще оценява проектите, е  шефът на КАБ арх. Петко Костадинов. Вътре са още представителят на САБ - арх. Хубена Салджиева, гл. архитект Юлияна Петрова и още двама общински служители.

Любопитно е, че за този проект градските власти се възвърнаха към конкурсното начало за важни инфраструктурни проекти. През последните 2 години почти всички проекти  бяха обявени на инженеринг.

Това означава, че тази година едва ли ще започне строителството на многоетажният паркинг. Очаква се след конкурса да бъде възложено проектирането. Не е ясно и кога ще бъде съборена сградата на поликлиниката.

Припомняме, че след серия решения на Общинския съвет, статутът на ДКЦ VI бе променен. Очаква се бившата поликлиника  да бъде преместена на първия етаж на МБАЛ „Св. Мина”.

Трябва ли да се събори пловдивска поликлиника, за да се построи многоетажен паркинг?Въпреки разнопосочните мнения, все пак Общинският съвет взе решение за стартиране на конкурс

 

Веселото село става многоетажен паркинг! Изграждат пасарелка над кръговотоВсе още не е ясна стойността на проекта

Възлагат изработването на първия многоетажен паркинг в центъра на ПловдивГрадските власти пуснаха поръчка и за направата на две пешеходни пасарелки