От днес служители на пловдивската дирекция на МВР започват периодично да даряват кръв за 19-годишният Светослав Димитров, който получи сериозни изгаряния като доброволец в борбата с огнената стихия в Сакар планина. 

Пострадалият е настанен с множество изгаряния в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, от където уверяват, че състоянието му вече е стабилизирано. 

За неговото пълно възстановяване, обаче, предстои продължително лечение с още необходими големи количества кръв. Ето защо униформените се включват в общата кръводарителска кампания, която да допринесе младежът отново да бъде здрав и силен и все така самоотвержено да помага на останалите хора.

Светослав Димитров е треньор на малки футболисти в Свиленград.

В социалните мрежи веднага се появиха призиви за даряване на кръв. Включиха се и от футболен клуб "Левски", чийто привърженик се оказа младежът.

Всички здрави хора от 18- до 65-годишна възраст може да го направят на бул. "Пещерско шосе" 66 в кабинет №6 от понеделник до петък от 8.00 до 14.00 часа, без предварително записан час, уточниха от болницата.

При пожара в Сакар планина пострада и друг мъж - 60-годишен земеделец, който всъщност причини при обработка на площи с косачка край село Студена в събота сутринта. Той е с обгаряния по главата и ръцете.

Остава критично състоянието на пострадалия от пожар доброволец19-годишният Светослав Димитров ще бъде опериран днес