209 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и областта. Общо случаите вече са 3579. От тях с положителна проба са 6 медицински лица – 3 медицински сестри, 1 лекар и 2 санитари. Извършва се епидемиологично проучване. За денонощието са приети в болници 24 пациенти, от които 7 са в по-тежко състояние.

По данни на Ковид отделенията, хоспитализираните към днешна дата общо са 277, като от тях с потвърден инфекция са 232. На интензивно лечение са 8 пациенти. Броят на свободните легла е 39, а за интензивно 13. Свободните стаи за непотвърдени случаи са 10.

За последното денонощие са починали 7 души: -мъж на 78г, от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване; -жена на 89г. от Съединение с придружаващи заболявания: диабет и хронично неврологично заболяване; -жена на 69г от Раковски с придружаващи заболявания: сърдечно и друго заболяване; -мъж на 89г от Пловдив с придружаващи - онкологично, сърдечно и друго заболяване; - мъж на 60г. от Пловдив с придружаващи заболявания - затлъстяване, диабет и сърдечно заболяване; -мъж на 62г от Пловдив с придружаващи заболявания - диабет, сърдечно и друго заболяване; -мъж на 61 г. от Пловдив, за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

Под карантина са 2118 лица, а на домашно лечение - 1237 лица. Оздравелите за последните 24 часа са 72.

Коронавирус в училищата и детските градини:

 - ОМГ ПЛОВДИВ - учител и администратор , диагностицирани на 26.10.2020, които са ползвали лични предпазни средства.

 - ОУ „Васил Левски“ Пловдив - учител по физическо, ползвал е лични предпазни средства

- СУ Куклен - преподавател, 5-6 клас; извършва се епидемиологично проучване в момента

- СУ „Константин Величков“ Пловдив - начален учител,- 3А клас; карантина на контактните 37 деца  - ДГ „Велимира“ Пловдив - учителка – първа група, предписание, карантина на контактните деца и персонал;

 - ОУ „Гео Милев“ Пловдив- начален учител,3 А клас, карантина на класа и онлайн обучение

- ОУ „Кочо Честименски„ Пловдив - начален учител на 2-ри клас, който от 22.10,20г не е на работа, децата от тогава учат онлайн; ученик от 7А клас, който от 23.10 не е на училище, не се налага карантина на класа. От РЗИ уточняват, че се извършват епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.