НАП-Пловдив продължава да атакува търговските обекти под тепетата. На прицел през изминалите седмици станаха и нощните клубове. Един от най-големите барове бе атакуван от агентите на приходната агенция. Клуб Галакси е попаднал в списъците с търговски обекти, заплашени с принудителна мярка запечатване до 30 дни. Фирмата стопанисваща заведението е вписана дори два пъти в графата за неизрядни данъкоплатци.

Още преди три седмици мощна проверка е била направена през две от най-силните вечери – петък и събота. Държавни служители са следели оборотите, както и дали персонала издава фискални бонове.

При проверката са констатирани нарушения. В момента името на заведението единствено фигурира в „черните” списъци, а след приключване на проверката ще стане ясно дали фирмата ще понесе принудителната мярка – запечатване.

Припомняме, че през юли миналата година нощното заведение бе запечатано след съвместна проверка на данъчни и полиция. Причината за мярката е констатирано нарушение - неиздаване на касов бон на клиент на дискотеката. 

Междувременно за същата вечер е имало 300 резервации, но клиентите, които са пристигнали, не са били допуснати в клуба. Около полунощ и по-голямата част от персонала са си тръгнали. 

Тогава принудителното наказание бе 10 дни запечатване и финансова глоба.

Освен  чалга клубът в града на тепетата, от запечатване са застрашени и два фризьорски салона. През изминалата седмица в крачка са били спипани салоните за красота, и двата намиращи се в централната част на Пловдив.

В „черния” списък е попаднала и сергия за плодове и зеленчуци на Събота пазара.

Всички фирми са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.